Sistemi Trixie: Çfarë është dhe si funksionon?

Endrit Krasniqi
30 Prill, 2024
82 Views
trixie betting system

Bastet sportive për shumë njerëz nuk janë thjesht një formë argëtimi, por edhe një mundësi për të fituar para. Vënia bast në disa ndeshje në të njëjtën kohë mund të jetë një opsion i mirë për të rritur shanset e suksesit të lojtarëve dhe për të minimizuar humbjet. Një sistem i tillë bastesh është Trixie. Këtu do të diskutojmë kuptimin e një basti Trixie dhe veçoritë e tij.

Çfarë është një bast Trixie?

Sistemi Trixie nuk është asgjë më shumë se një sistem bastesh, p.sh. 2 nga 3, 3 nga 4, 4 nga 5, ose 7 nga 9, por ajo që e bën të ndryshëm është se ne gjithashtu shtojmë një të ashtuquajtur “bast të sigurt” në ndeshjet e zgjedhura. Sigurisht, ky koncept nuk duhet të ekzistojë në bastet sportive, por ideja është që ne shtojmë një bast në sistemin tonë – për të cilin mendojmë se do ta godasim me siguri.

Ky është një lloj basti pak i rrezikshëm, sepse nëse “basti ynë i sigurt” dështon, ne humbasim kuponin tonë të sistemit, pavarësisht rezultateve të basteve të tjera.

Rezultatet e mundshme janë fitorja e plotë, me një ose më shumë gabime në varësi të sistemit, ose humbja.

Që basti të fitojë, të paktën dy nga tre zgjedhjet duhet të jenë të suksesshme. Është një opsion i mirë për shumë sporte, veçanërisht për garat me kuaj dhe futbollin. Një bast Trixie i referohet sistemeve të basteve, të cilat i kemi mbuluar më herët.

Atëherë, si funksionon një bast Trixie? Le të shohim një shembull të një basti Trixie.

Ka tre ndeshje futbolli:

 1. Ekipi A luan kundër Ekipit B. Lojtari vë bast që Ekipi A do të fitojë me kuota 1.80.
 2. Ekipi C luan kundër Ekipit D. Lojtari zgjedh Ekipin C si favorit; kuotat për fitoren e tij janë 2.50.
 3. Ekipi E luan kundër Ekipit F. Bastuesi vendos një bast për fitoren e Ekipit E me kuota 2.20.

Kështu, formohet kombinimi i tre dysheve dhe një treshe. Për të kuptuar se sa fiton lojtari nëse të gjitha bastet janë të suksesshme, është e nevojshme të shumëzojmë kuotat dhe madhësinë e bastit (në këtë rast, do të jetë 100 USD):

 • Dyshi 1: Fitorja e Ekipit A dhe fitorja e Ekipit C: 1.80×2.50 = 450 USD.
 • Dyshi 2: Fitorja e Ekipit A dhe fitorja e Ekipit E: 1.80×2.20 = 396 USD.
 • Dyshi 3: Fitorja e Ekipit C dhe fitorja e Ekipit E: 2.50×2.20 = 550 USD.
 • Treshja: Fitorja e Ekipit A, Ekipit C dhe Ekipit E: 1.80 × 2.50 × 2.20 = 990 USD.

Avantazhet dhe disavantazhet e një basti Trixie të shpjeguara

Kjo strategji konsiderohet mjaft e kuptueshme dhe, për këtë arsye, plotësisht e përshtatshme si për bastuesit e rinj ashtu edhe për profesionistët. Mjafton të jesh i mirë-informuar për sportin në të cilin lojtari po vendos një bast.

Sistemet Trixie janë tërheqëse për shkak të përfitimeve të mëposhtme:

 • Ulja e rrezikut: Lojtarët mund të fitojnë edhe nëse një nga bastet dyshe humbet.
 • Fitimprurëse të vësh bast edhe me kuota të ulëta: Nëse kuotat për ngjarjet janë të vogla, një bastues mund të marrë fitime të konsiderueshme nëse disa nga bastet e tyre janë të suksesshme.
 • Fitime më të mëdha: Sistemi Trixie është më fitimprurës sesa nëse dikush vë bast veçmas për çdo ngjarje.

Disa lojtarë i shmangen basteve Trixie, duke besuar se u jep më shumë avantazhe bastores sesa atyre. Nuk është plotësisht e vërtetë, megjithatë, duhet të merren parasysh disa të këqija të një sistemi të tillë:

 • Investim fillestar më i lartë: Meqenëse lojtari po vendos këtu baste të shumëfishta, shuma fillestare është më e madhe se për një bast të vetëm.
 • Kompleksiteti i llogaritjes: Për shkak se lojtari duhet të marrë parasysh rezultatet e ndeshjeve të ndryshme me kuota të ndryshme, mund të jetë e vështirë të llogariten fitimet.
 • Më pak fleksibilitet: Pasi të jetë vendosur një bast Trixie, bastuesi nuk është në gjendje të bëjë ndryshime.

Në përgjithësi, me një ide të drejtë se çfarë është një bast Trixie dhe përdorimin e mjeteve ndihmëse si llogaritësit e basteve Trixie, çdo bastues mund ta përdorë këtë sistem në favorin e tij.

Mendimet përfundimtare për një bast Trixie

Në pritje të kampionateve dhe garave të mëdha, bastuesit mund të kërkojnë të diversifikojnë përvojën e tyre dhe të mbulojnë më shumë ngjarje për të cilat mund të vënë bast. Sistemet Trixie u lejojnë atyre të arrijnë të gjitha këto dhe të garantojnë një rrjet shtesë sigurie nëse gjërat shkojnë keq. Megjithatë, është thelbësore të kuptosh se, ashtu si me çdo bast, ka vend për rrezik dhe për këtë arsye duhet të vësh bast me përgjegjësi.

Sisteme të tjera bastesh që mund t’ju interesojnë

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.