Strategjia e Basteve – Si Funksionojnë dhe Pse Ju Nevojiten

Për të hyrë me sukses në botën e basteve, duhet të filloni duke kuptuar bazat. Përcaktimi i sistemit të duhur të basteve dhe formësimi i strategjisë suaj të basteve mund t’ju ndihmojë të hapni rrugën drejt basteve fitimprurëse. Do t’ju njoh me strategjitë e basteve sportive dhe bastet e sistemit, duke u përqendruar në disa nga strategjitë fitimtare të basteve sportive. Kjo do t’ju ndihmonte të lundroni në mjedisin e lojërave të fatit dhe të kalonit me kalimin e kohës në qasje më të avancuara.

Hyrje në Strategjitë dhe Sistemet e Basteve

Të kuptuarit e thelbit dhe qëllimit të strategjive të lojërave të fatit në bastet sportive dhe bastet e sistemit është thelbësore për të kuptuar ndërlikimet e tyre dhe për t’i zbatuar ato në favorin tuaj.

Sistemet e basteve mishërojnë një sërë qasjesh strategjike që synojnë të organizojnë procesin e basteve. Këto sisteme shfrytëzojnë rregullat matematikore për të rritur gjasat e rezultateve të suksesshme. Duke zbuluar probabilitetet reale, bastet më të mira të sistemit përdorin njohuri statistikore, duke i fuqizuar lojtarët e lojërave të fatit që bastet sportive t’i kthejnë në një ndjekje të llogaritur sesa në një çështje fati.

Një strategji e basteve sportive është një grup rregullash që ju ndihmojnë të qeverisni tregjet e basteve. Menaxhimi i rrezikut, shumat e basteve, oraret e basteve dhe parametra të tjerë përbëjnë strategji të mira të basteve sportive që minimizojnë rreziqet dhe humbjet. Përveç kësaj, strategjitë më të mira të basteve sportive ju lejojnë gjithashtu të ulni avantazhin e shtëpisë që jep përparësi për libra të caktuar sportivë, të cilat mund të mos jenë të favorshme për ju.

Eksploroni artikullin për bastet më të mira të sistemit dhe vazhdoni të lexoni për strategjitë e basteve sportive që funksionojnë.

Strategjitë fitimtare të basteve sportive

Le të fillojmë duke eksploruar qasjet bazë, secila prej të cilave ju jep kontroll mbi bastet dhe zgjedhjet tuaja. Megjithëse ngjarjet sportive zakonisht janë të paparashikueshme, një strategji e menduar mirë e basteve do t’ju ndihmojë të vendosni rregull dhe logjikë në bastet tuaja. Këto metodologji themelore do të vendosin një themel të fortë për të kuptuar teknikat më të avancuara të basteve.

Menaxhimi i fondeve

Ju duhet të planifikoni buxhetin tuaj të basteve sportive duke ndarë një shumë specifike që mund ta përballoni të humbisni dhe duke vendosur afatin kohor të basteve. Ky është një hap primar që ju ndihmon të planifikoni aktivitetet tuaja me kompetencë dhe të zhvilloni një mendje strategjike.

Për shembull, ju mund të zgjidhni të vini bast në NFL. Për të identifikuar fondet tuaja javore të basteve, merrni buxhetin tuaj fillestar (p.sh., 1000 dollarë) dhe ndajeni me numrin e javëve të lojës (1000 dollarë/18=55 dollarë). Pastaj, ndani rezultatin me numrin e ndeshjeve në të cilat dëshironi të vini bast (55 dollarë/5=11 dollarë). Prandaj, njësia juaj e vetme e basteve për çdo lojë do të bëjë 11 dollarë.

Parimet e funksionimit të kuotave

Kuotat ju ndihmojnë të llogaritni kthimin tuaj të mundshëm dhe probabilitetin e një rezultati specifik të lojës. Ka disa formate kuotash, ndërsa më të përhapurat kombinojnë numra me tre shifra me një shenjë “minus” ose “plus”.

Numri me shenjën minus tregon favoritin e basteve dhe sa do t’ju duhet të vini në lojë për të fituar 100 dollarë. Nga ana tjetër, një numër me shenjën plus nënkupton të pafavorizuarin, duke treguar fitimet tuaja për një bast prej 100 dollarësh.

Formulat për llogaritjen e probabilitetit të nënkuptuar janë si më poshtë:

Kështu, gjasat që i pafavorizuari të fitojë me kuotën +325 janë:

(100 / (325 + 100)) * 100 = 23%

Ndërsa favoritët, me një çmim prej -360, kanë probabilitetin e mëposhtëm të fitores:

((-360 * -1) / ((-360 * -1) + 100)) * 100 = 78%

Kërkoni linjat e basteve

Eksploroni tregjet e disponueshme dhe zgjidhni linjat më të mira të basteve paraprakisht. Për të identifikuar linjat më të mira të basteve në sport, krahasoni kuotat në shumë libra sportivë, merrni parasysh promovime dhe ndiqni lajmet sportive dhe lëvizjet e linjave. Shqyrtoni faqet e internetit për krahasimin e kuotave, studiojni tregje të ndryshme dhe ndiqni ndryshimet e linjave para se të vini bast. Duke qëndruar të informuar, mund të keni qasje në çmimet më të favorshme, duke maksimizuar vlerën e basteve tuaja.

Merrni parasysh bastet e hershme

Unë rekomandoj shumë të vini bast herët për të marrë kuotat më të mira të mundshme për të mbështetur favoritët e basteve. Kjo është një nga strategjitë fitimprurëse të basteve sportive që ju ndihmon të zhbllokoni kthime më të larta, veçanërisht në tregjet e ardhshme. Duke u hapur shumë përpara ngjarjes, këto tregje mund të ofrojnë kushte më tërheqëse. Duke bërë baste të hershme në tregjet e ardhshme, bastet mund të përfitojnë nga kuotat e favorshme përpara se ato të ndryshojnë në përgjigje të rrethanave të ndryshuara gjatë gjithë ngjarjes. Prandaj, duhet të mbani një sy në librin tuaj të preferuar sportiv për të vënë re tregjet e basteve të ardhshme sapo të shfaqen.

Shmangni përdorimin e tepruar të basteve parlay

Ndërsa bastet parlay mund të sjellin fitime të mëdha nëse aplikohen në mënyrë strategjike, ato gjithashtu rrisin rrezikun e humbjeve pasi të gjitha zgjedhjet tuaja duhet të fitojnë për t’ju sjellë një pagesë. Bastet parlay përfshijnë kombinimin e shumë basteve individuale në një bast të vetëm. Si i tillë, ai ofron pagesa joshëse nëse të gjitha zgjedhjet fitojnë. Megjithatë, rreziku më i lartë ndodh për shkak të numrit të rritur të rezultateve të nevojshme për sukses. Çdo zgjedhje shtesë rrit kompleksitetin dhe ul gjasat e fitores. Edhe nëse shumica e zgjedhjeve tuaja janë të sakta, një rezultat i vetëm i gabuar mund të rezultojë në humbjen e të gjithë bastit.

Le të supozojmë se jeni një tifoz futbolli që do të vini bast në javën e Premier League. Ajo përfshin 10 rezultate ndeshjesh që mund të përbëjnë potencialisht një parlay me shumë lojëra. Bërja e zgjedhjeve të duhura për të gjithë 10 fituesit është jashtëzakonisht e vështirë dhe kërkon kërkime të rëndësishme të kombinuara me fat të mirë.

Prandaj, është e arsyeshme të përmbaheni nga parlays të gjera dhe të kufizoni zgjedhjet tuaja në katër ose gjashtë.

Shqyrtoni informacionin e disponueshëm

Edhe pse ky këshillë mund të duket jashtëzakonisht i përgjithshëm, ai mund t’ju udhëzojë drejt një strategjie fituese të basteve sportive. Në thelb, ju duhet të përcaktoni burimet dhe statistikat më të rëndësishme për sportin që keni zgjedhur dhe rezultatet që planifikoni të mbështesni.

Për shembull, në NFL, ju mund të vlerësoni renditjet javore të ekipit duke përdorur sete të bollshme të të dhënave. Një metrikë informuese në këtë kuptim është “Kundër Përhapjes”, e cila tregon se si po shkojnë ekipet në lidhje me përhapjen e pikëve të vendosura nga librat sportivë.

Cilat janë disa shembuj të Strategjive të Basteve?

Ka shumë strategji dhe sisteme bastesh, ndër to më të njohurat janë Metoda Fibonacci, Sistemi Trixie, Sistemi Yankee, Sistemi Heinz. I përshkrova të gjitha në artikuj të veçantë. Thjesht klikoni në një nga lidhjet e mësipërme dhe lexoni më shumë. Ju gjithashtu mund të mësoni se çfarë është Cash Out në bastet sportive dhe çfarë është Hendikepi.

Mendimet përfundimtare

Bastet sportive do të përfshijnë gjithmonë një sasi të madhe fati dhe, si pasojë, rrezikun e humbjeve. Prandaj, edhe shumëllojshmëria e sistemeve dhe strategjive të basteve sportive nuk do t’ju garantojë rezultate të favorshme në planin afatgjatë. Ajo që mund t’ju ndihmojë të maksimizoni fitimet tuaja është menaxhimi i përgjegjshëm i rrezikut dhe parave. Planifikoni buxhetin tuaj, vlerësoni gjasat dhe qëndroni brenda fondeve që mund t’i përballoni të humbisni. Në këtë mënyrë, do të shmangni rreziqet shtesë dhe do të optimizoni bastet tuaja për rezultate më të mira.

Artikuj që lidhen me Strategjinë e Basteve në Akademinë time të Basteve