Metoda Fibonacci: A mund ta aplikoni për lojëra të suksesshme?

Endrit Krasniqi
2 Maj, 2024
26 Views
fibonacci betting system

Sekuenca Fibonacci është një grup numrash të plotë që rriten gradualisht, secili i barabartë me shumën e dy numrave paraardhës. E shpikur në shekullin e 13-të, kjo progresion negativ gjen zbatimin e saj në sfera të ndryshme, përfshirë edhe bastet.

Si mund ta përdorni sistemin Fibonacci për të fituar në bastet sportive? Do të shohim strategjinë e basteve Fibonacci dhe se si ta zbatojmë atë për baste të suksesshme.

Çfarë është sistemi Fibonacci dhe çfarë do të thotë në baste?

Sistemi i basteve Fibonacci i referohet një metode me progresion negativ në të cilën bastoret rrisin gradualisht shumën e bastit pas çdo humbje.

Fibonacci zbuloi veçoritë e mahnitshme të sekuencës së numrave, e cila kishte shumë raste në natyrë, art dhe muzikë. Për shembull, rregullimi i degëve të pemëve dhe bimëve me lule ndjek modelin numerik Fibonacci.

Në epokën moderne, lojtarët zbuluan një përdorim tjetër të sekuencës, përkatësisht, si një strategji bastesh.

Me cilat lojëra funksionon më mirë? Koncepti zbatohet në lojërat e kazinos, të cilat kanë gjasa 50/50 dhe mund të jenë gjithashtu efektive në sporte.

Si funksionojnë bastet Fibonacci?

Edhe pse sistemi i basteve Fibonacci mund të duket i ndërlikuar në fillim, ai bëhet më i thjeshtë pasi të zotëroni bazat. Duke ditur që sekuenca Fibonacci duket kështu – 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, filloni duke ndjekur katër rregulla thelbësore:

  1. Identifikoni shumën tuaj bazë. Nëse vendosni njësinë tuaj bazë si 10$, ajo bëhet madhësia e bastit tuaj të parë.
  2. Filloni me një njësi. Bazuar në rezultat, vazhdoni me rregullin 3 ose 4.
  3. Nëse e humbni bastin, lëvizni një numër në të djathtë. Përsëriteni këtë procedurë pas çdo humbjeje. Kështu, nëse i humbni dy bastet e para prej 10$, bëni bastin tuaj të tretë 20$, d.m.th. dy njësi basti.
  4. Nëse basti juaj fiton, lëvizni dy numra në të majtë, në përputhje me rrethanat. Përsëriteni të njëjtën gjë pas çdo situate fituese. Në sistemin e modifikuar Fibonacci, bastori kthehet në madhësinë fillestare të bastit pas një fitoreje. Pavarësisht progresionit të sekuencës, një fitore e kthen sekuencën e basteve përsëri në pikën e fillimit. Për shembull, nëse sekuenca është 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 dhe bastori fiton pasi ka vënë bast 13 njësi, ai do të kthehej në bastin 1 njësi në bastin e ardhshëm.
fibonacci system example

Përparësitë dhe të metat e basteve Fibonacci

Nuk është për t’u habitur që çdo strategji bastesh vjen me avantazhet dhe disavantazhet e saj, dhe kështu ndodh edhe me sistemin Fibonacci.

Përparësitë e sistemit Fibonacci

  • Thelbi i sekuencës së basteve Fibonacci qëndron në faktin se pavarësisht nga numri i humbjeve të njëpasnjëshme, për sa kohë që lojtarët kanë fonde për të bërë një bast tjetër, ata përfundimisht do të rimbursojnë shpenzimet e tyre.
  • Metoda është mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon shumë analiza. Lojtarët mund të fitojnë duke vendosur shumë baste të vogla për një kohë më të gjatë.

Të metat e sistemit Fibonacci

  • Ngjashëm me të gjitha strategjitë e basteve me progresion negativ, bastet Fibonacci paraqesin rrezikun e humbjes së të gjitha fondeve në një seri të vetme humbjesh.
  • Një seri bastesh të dështuara mund të çojë në mungesë fondesh për të mbuluar bastin e ardhshëm.

Mendimet përfundimtare mbi metodën Fibonacci

Edhe pse sistemi Fibonacci u konceptua për t’i ndihmuar bastoret të rimarrin humbjet e tyre, suksesi i tij varet nga aftësitë dhe fondet e lojtarit.

Thjeshtësia e strategjisë dhe fitimet e garantuara në planin afatgjatë e bëjnë atë tërheqëse për bastoret. Megjithatë, përdoruesit duhet të kujdesen për gjasat e duhura dhe ekuilibrin midis madhësisë së bastit dhe bankrollit të tyre.

Sisteme të tjera bastesh që mund t’ju interesojnë

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.