Bastimi me Sistemin Heinz: Çfarë Duhet të Dini?

Endrit Krasniqi
7 Maj, 2024
17 Views
heinz betting

Heinz është një nga sistemet më të njohura në bastimin sportiv. Megjithatë, për të fituar me bastimin Heinz, duhet ta kuptoni atë. Kuptimi, parimi dhe veçoritë e bastimit Heinz shpjegohen në këtë artikull.

Çfarë është sistemi Heinz në bastim?

Sistemi Heinz është një sistem bastimi për 6 ngjarje. Kombinimet e këtyre ngjarjeve rezultojnë në një total prej 57 bastesh: 15 dyshe, 20 treshe, 15 katërshe, 6 pesëshe dhe 1 gjashtëshe. Versioni i tij i zgjeruar quhet Super Heinz dhe përfshin shtatë përzgjedhje dhe 120 baste. Mund të mësoni më shumë rreth sistemeve të bastimit në publikimin tonë të mëparshëm.

Si funksionon bastimi Heinz në praktikë? Le të shohim një shembull. Unë jam tifoz i garave me kuaj dhe bastoj në 6 kuaj, kuotat për secilin prej tyre janë 5,0. Në sistemin Heinz, duhet të vendos një bast në çdo kombinim të mundshëm të përzgjedhjeve. Vendos 1 dollar për çdo bast, kështu që shuma totale është 57 dollarë.

Në këtë mënyrë mund të llogarit fitimet e mia:

  • Nëse asnjë nga kuajt e zgjedhur nuk është fitues, basti im humbet. Nëse vetëm 1 kalë përfundon i pari, gjithashtu nuk marr asgjë.
  • Nëse fitojnë 2 kuaj, atëherë fitoj një dyshe: 1×5×5= 25 dollarë.
  • Nëse fitojnë 3 kuaj, atëherë fitimet e mia janë tre dyshe: 25+25+25=75 dollarë.
  • Nëse fitojnë 4 kuaj, marr pagesë për 6 dyshe (150 dollarë) + 4 treshe (500 dollarë) + 1 katërshe (625 dollarë) = 1,275 dollarë.

Pra, sa më shumë kuaj të zgjedhur të fitojnë, aq më të mëdha do të jenë fitimet e mia. Fitimi maksimal neto që mund të marr është 46,625 dollarë (të gjitha 57 bastet fitojnë) – 57 dollarë (basti im) = 46,568 dollarë.

Llogaritja e fitimeve mund të jetë e ndërlikuar për shkak të numrit të variacioneve. Për të thjeshtuar procesin, mund të përdorni një nga llogaritësit e bastimit Heinz. Këto mjete janë të disponueshme në internet dhe ekzistojnë për sisteme të tjera, si llogaritësi i bastimit Super Heinz për Super Heinz.

Cilat janë përparësitë dhe të metat e bastimit Heinz?

Avantazhi kryesor i sistemit Heinz është, mbi të gjitha, një fitim i mundshëm i konsiderueshëm. Megjithatë, kjo nuk është e vetmja plus. Mund të mësoni më shumë rreth tre prej tyre nga kjo tabelë:

AvantazhetPërshkrimi
I përshtatshëm për të vendosur një bastBastoret që duan të kombinojnë shumë baste në një bast të vetëm do ta gjejnë sistemin Heinz më të përshtatshëm sesa vendosjen e basteve individuale.
Rreziqe më të ulëtaNuk keni nevojë të parashikoni me sukses të gjitha ngjarjet, vetëm 2 rezultate të suksesshme mjaftojnë për të rimbursuar një pjesë të bastit tuaj.
Mundësia e përdorimit të strategjive të ndryshme të bastimit HeinzBastori mund të zgjedhë si ngjarjet me kuota më të larta për të rritur fitimet, ashtu edhe me kuota më të ulëta për të zvogëluar rreziqet.

Disavantazhet e sistemit Heinz përfshijnë nevojën për të bastuar në 6 ngjarje në të njëjtën kohë, gjë që e bën këtë opsion të papërshtatshëm për lojtarët që duan të bastohen në 2-3 rezultate. Tre minuse të tjera konsiderohen në tabelën e mëposhtme:

DisavantazhetPërshkrimi
Investim fillestar më i madhDuhet të bastoni në të gjitha kombinimet e mundshme, që do të thotë 57 baste.
Vështirë për të parashikuar fitimetPër shkak të ndryshueshmërisë së lartë, sistemi Heinz nuk u përshtatet lojtarëve që kanë nevojë për parashikueshmëri të pagesave.
I padisponueshëm për të gjitha ngjarjetBastoret zakonisht ofrojnë bastim Heinz në futboll, tenis dhe gara kuajsh, por ky sistem mund të mos jetë i disponueshëm për sporte të tjera ose ngjarje të drejtpërdrejta.

Duke pasur parasysh përparësitë dhe të metat e mësipërme, çdo bastor duhet të vendosë vetë nëse do të përdorë sistemin Heinz në vendosjen e basteve apo jo.

Bastimi Heinz: përfundime

Përvoja e bastimit me sistemin Heinz mund të jetë emocionuese dhe të sjellë shumë fitim nëse merrni parasysh specifikat e tij. Zakonisht rekomandohet për bastoret më me përvojë që janë të njohur me strategjitë. Lojtarët e rinj gjithashtu mund të provojnë fatin e tyre nëse e kuptojnë mirë këtë sistem dhe mund të menaxhojnë bankrollin e tyre.

Sisteme të tjera bastimi që mund t’ju interesojnë

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.