Bastet e Sistemit: Çfarë janë dhe si funksionojnë?

Endrit Krasniqi
25 Prill, 2024
100 Views
System bets

Ndërsa bastet vazhdojnë të kërkojnë strategjitë më emocionuese dhe fitimprurëse të basteve, ne hasim në një shembull interesant: bastet e sistemit. Sot, ky opsion është prezantuar pothuajse në çdo faqe bastesh. Strategjia mund të duket e thjeshtë dhe tërheqëse në shikim të parë. Megjithatë, ne sugjerojmë të thellohemi në ndërlikimet e saj për të pasur sukses me këtë lloj bastesh.

Çfarë janë bastet e sistemit?

Në thelb, bastet e sistemit janë të ngjashme me një akumulator klasik ose multibet. Megjithatë, ato gjithashtu mbartin ndryshime të rëndësishme. Bastet e sistemit i referohen vendosjes së një basti në shumë lojëra me shanse më të larta për sukses dhe rreziqe të minimuara. Ndryshe nga një akumulator, ky lloj i strategjisë së basteve nënkupton që basti juaj do të fitojë edhe nëse disa nga zgjedhjet tuaja kanë sukses. Numri i zgjedhjeve zakonisht mund të variojë nga tre deri në tetë.

Prandaj, dallimi themelor i një basti sistemi është se ai bazohet në numrin e zgjedhjeve dhe ju lejon të fitoni edhe kur disa nga parashikimet tuaja dalin të pasakta. Kjo është një nga arsyet kryesore pse ky lloj basti është bërë kaq i përhapur gjatë viteve të fundit. Duke zvogëluar rreziqet e përfshira, bastet e sistemit janë të njohura me lojërat e rrezikshme, duke u lejuar basteve të rimarrin një pjesë të basteve të tyre edhe nëse disa zgjedhje dështojnë.

Si funksionojnë bastet e sistemit?

Fillimi me bastet e sistemit është mjaft i thjeshtë. Ju duhet të ndiqni disa hapa të thjeshtë të përshkruar më poshtë.

 • Vlerësoni tregun dhe zgjidhni të paktën tre ngjarje në të cilat dëshironi të vendosni një bast.
 • Përdorni një kalkulator të basteve të sistemit për të zbuluar sa mund të fitoni. Merrni parasysh variantet e ndryshme.
 • Identifikoni detyrimin që do t’ju duhet të merrni përsipër. Krahasojeni atë me fitimin e mundshëm dhe vendosni nëse do të bëni këtë lloj basti.
 • Zgjidhni ngjarje të veçanta sportive, shtoni shumën që dëshironi të vini bast dhe konfirmoni bastin tuaj.

Sa më shumë nga ngjarjet e zgjedhura të fitoni, aq më të larta do të jenë fitimet tuaja.

Llojet e Basteve të Sistemit

Nëse jeni gati të filloni udhëtimin tuaj të basteve, duhet të njiheni me llojet e ndryshme të basteve të sistemit për të zgjedhur të preferuarin tuaj.

Këtu janë disa sisteme të njohura në një vështrim.

 • Basti Trixie: Përbëhet nga katër baste në tre zgjedhje në ngjarje të ndryshme. Ai përfshin tre dyfishe dhe një trefishe. Kjo do të thotë që nëse të paktën dy zgjedhje fitojnë, do të ketë një kthim, por të tre zgjedhjet duhet të fitojnë për të marrë pagesën maksimale.
 • Basti Patent: Sistemi përbëhet nga shtatë baste në tre zgjedhje në ngjarje të ndryshme. Ai përfshin tre njëshe, tre dyfishe dhe një trefishe. Ju do të keni fitime edhe nëse vetëm një këmbë ka sukses.
 • Basti Yankee: Përfshin 11 baste në katër zgjedhje në ngjarje të ndryshme, duke përfshirë gjashtë dyfishe, katër trefishe dhe një akumulator katërfish.
 • Lucky 15: Sistemi përbëhet nga 15 baste në katër zgjedhje në ngjarje të ndryshme, duke përfshirë katër njëshe, gjashtë dyfishe, katër trefishe dhe një akumulator katërfish. Përveç kësaj, bastet Lucky 15 ofrojnë bonuse për një ose më shumë fitues, zakonisht duke dyfishuar ose trefishuar kuotat nëse të gjitha zgjedhjet fitojnë.
 • Basti Heinz: Përfshin 57 baste në gjashtë zgjedhje në ngjarje të ndryshme, duke përfshirë 15 dyfishe, 20 trefishe, 15 katërfishe, gjashtë pesëfishe dhe një akumulator gjashtëfish. Nëse vendosni një bast prej 1$, basti juaj total do të jetë 57$.
 • Metoda Fibonacci: Sistemi i basteve Fibonacci i referohet një metode me progresion negativ në të cilën bastoret rrisin gradualisht shumën e bastit pas çdo humbje.

Shembull i një llogaritjeje të bastit të sistemit

Për t’ju dhënë një ide më të mirë se si të llogaritni saktë një bast sistemi, le të marrim parasysh një bast Yankee që përfshin disa ngjarje sportive, si futbolli, tenisi dhe basketbolli. Supozojmë se po vendosni një bast Yankee në zgjedhjet e mëposhtme:

 • Ndeshja e Futbollit (Zgjedhja A): Ekipi “A” të fitojë kundër Ekipit “B”;
 • Ndeshja e Tenisit (Zgjedhja B): Lojtari “X” të fitojë kundër Lojtarit “Y”;
 • Loja e Basketbollit (Zgjedhja C): Ekipi “C” të fitojë kundër Ekipit “D”;
 • Loja e Basketbollit (Zgjedhja D): Ekipi “E” të fitojë kundër Ekipit “F”.

Ja se si mund të llogaritni dhe vendosni bastin tuaj:

 • Shuma e bastit: Le të vendosim një bast prej 10$ për njësi.
 • Bastet totale: Një bast Yankee përbëhet nga gjashtë dyfishe, katër trefishe dhe një akumulator katërfish, duke arritur në total 11 baste.
 • Basti total: Shumëzoni numrin e basteve me shumën e bastit: 11 baste * 10$ për njësi = 110$.
 • Kthimet e mundshme: Merrni parasysh kuotat për çdo zgjedhje në çdo ngjarje dhe shumëzojini ato me bastin për çdo kombinim fitues. Për shembull, nëse Ekipi “A” fiton ndeshjen e tyre të futbollit me kuota 2/1 dhe Lojtari “X” fiton ndeshjen e tyre të tenisit me kuota 3/1, kthimi i mundshëm për bastin e dyfishtë në Zgjedhjet A dhe B do të ishte 10$ * (2+3) = 50$, plus bastin tuaj fillestar prej 10$.
 • Vendosja e bastit: Përpara se të konfirmoni bastin tuaj me faqen e zgjedhur të basteve sportive, sigurohuni që jeni i familjarizuar me termat, kushtet dhe rezultatet e mundshme.

Rekomanduar bastoret

Faqe Shqip

22Bet

5/5
100% deri në 13000ALL
Vizito ueb-siten

Mendimet përfundimtare për bastet e sistemit

Ndërsa ngjajnë me metodat klasike të basteve, bastet e sistemit ofrojnë disa opsione të avancuara për lojtarët. Për të lundruar nëpër mundësi, sfida dhe përparësi të ndryshme, duhet të eksploroni tërësisht kuptimin e basteve të sistemit, si funksionojnë ato dhe cilat janë bastet më të mira të sistemit për ju. Për një bastexhi të avancuar, bastet e sistemit lejojnë kombinimin e llojeve të ndryshme të sporteve, përzierjen e strategjive të ndryshme dhe rritjen e shanseve për të fituar.

Ju mund të jeni të interesuar për këtë

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.