Sistemi i Basteve Yankee: Një Përmbledhje e Shpejtë

Endrit Krasniqi
6 Maj, 2024
24 Views
yankee system

Basti Yankee supozohet se u emërua pas një ushtari amerikan që bëri disa baste duke ndjekur këtë sistem në një agjenci bastesh në Mbretërinë e Bashkuar, dhe të gjitha fituan. Ai rifitoi një fitim të konsiderueshëm, duke shkaktuar zhurmën rreth këtij lloji basti.

Një bast me sistemin Yankee është popullor në garat e kuajve, futboll dhe sporte të tjera. Strategjia konsiderohet e lehtë për t’u zbatuar dhe është më pak e kushtueshme se bastet e tjera të kombinuara si sistemi Super Yankee.

Do t’ju ndihmoj të zbuloni thelbin e strategjisë, mundësitë dhe mënyrën se si funksionon.

Çfarë është basti Yankee?

Sistemi Yankee është një lloj basti i shumëfishtë në sporte ku vendosen 11 baste në katër përzgjedhje. Ai përfshin kombinime të ndryshme basjesh. Prandaj, ai i josh përdoruesit duke premtuar kthime të konsiderueshme nëse disa përzgjedhje kanë sukses. Megjithatë, bastet e shumta kërkojnë gjithashtu një bast fillestar më të madh. Për rrjedhojë, lojtarët duhet t’i qasen me kujdes strategjisë së tyre dhe të marrin parasysh përzgjedhjet e tyre përpara se të aplikojnë sistemin Yankee.

Kjo është një strategji gjithëpërfshirëse bastesh në të cilën çdo përzgjedhje futet në tre dyfishe, tre trefishe dhe një akumulator me katër pjesë. Vlerësimi i fitimeve të mundshme, basteve fillestare dhe kuotave mund të jetë sfidues për një fillestar. Prandaj, lojtarët përdorin një kalkulator bastesh Yankee ose një kalkulator bastesh Super Yankee, në varësi të llojit të sistemit.

Në rezultat, dy ose më shumë përzgjedhje të suksesshme garantojnë një kthim nga bastet e tyre.

Si funksionon strategjia e basteve Yankee?

Një Yankee është një bast në katër zgjedhje që përfshin 11 baste të ndryshme. Nëse të paktën dy nga katër përzgjedhjet fitojnë, lojtari do të marrë një pagesë. Sistemi i ngjan një basti Lucky 15, vetëm pa mundësinë e basteve të vetme.

I gjithë basti juaj Yankee përbëhet nga 11 përzgjedhje të barabarta:

  • Gjashtë baste dyfishe;
  • Katër baste trefishe;
  • Një bast akumulator me katër pjesë.

Ju mund të vendosni bastet tuaja duke përdorur vetëm katër zgjedhje nga një treg bastesh, me të njëjtën shumë basti të vendosur në çdo nën-bast. Basti do të sjellë fitime nëse keni një minimum prej dy përzgjedhjesh fituese.

Për t’ju ndihmuar të kuptoni kuptimin e bastit Yankee, do të prezantoj një shembull të thjeshtë.

Le të supozojmë se ju zgjidhni katër ekipe: Ekipi 1, 2, 3 dhe 4. Tabela e mëposhtme tregon përzgjedhjet përkatëse.

BastPërzgjedhjet (1-4)Sasia
Dyfishe12, 13, 14, 23, 24, 346
Trefishe123, 124, 134, 2344
Katërfishe12341
Totali 11

Nëse vetëm një ekip fiton, nuk do të keni asnjë pagesë.

Bastet dyfishe funksionojnë në këtë mënyrë:

  • Ju zgjidhni dy ekipe (p.sh., 1 dhe 2).
  • Ekipet e zgjedhura lidhen në bastin tuaj në mënyrë që ose t’i fitoni të dyja ose basti juaj humbet, edhe nëse një nga ekipet fiton.
  • Nëse Ekipi 1 fiton, basti juaj fillestar plus çdo fitim transferohen te basti për Ekipin 2.

Për të zbuluar lloje të ndryshme bastesh, lexoni artikullin për sistemet e disponueshme të basteve.

Pse të prioritizoni një bast Yankee?

Pasi të keni marrë një kuptim të përgjithshëm të sistemit Yankee, le të eksploroj disa faktorë në favor të tij:

  • Mundësi më të mëdha fitoreje. 11 baste dhe kombinime të shumta ofrojnë më shumë mundësi për të fituar krahasuar me një bast të vetëm.
  • Kthime të larta të mundshme. Sa më shumë nga përzgjedhjet tuaja të fitojnë, aq më shumë do të akumulohen pagesat.
  • Diversifikimi i rrezikut. Edhe nëse disa nga zgjedhjet tuaja dështojnë, një sistem Yankee mund të sjellë ende kthime, falë kombinimeve të ndryshme të përfshira.

Mendimet përfundimtare për sistemin Yankee

Tërheqja kryesore e strategjisë së basteve Yankee është një mundësi e mirë për të pasur një kthim nga basti juaj. Nëse të paktën dy nga katër përzgjedhjet tuaja kthehen të suksesshme, do të merrni fitim.

Megjithatë, mos harroni të vlerësoni kuotat përpara se të bëni bast, pasi ato në fund do të përcaktojnë nëse do të fitoni apo jo.

Sisteme të tjera bastesh që mund t’ju interesojnë

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.