Kuptimi, Veçoritë dhe Sfidat e Hendikep Evropian të Shpjeguara

Endrit Krasniqi
22 Prill, 2024
75 Views
european handicap

Hendikep evropian është një nga llojet më të përdorura të basteve. Duket mjaft i thjeshtë për t’u kuptuar, kështu që shumë njerëz kanë tendencë të vënë baste pa menduar për veçoritë e tij. Ndërkohë, ka disa. Këtu do të flasim për kuptimin e hendikep evropian, karakteristikat e tij, përparësitë dhe të metat.

Çfarë do të thotë hendikep evropian?

Kjo formë e basteve përfshin shtimin e rezultateve virtuale në një skuadër dhe një reduktim përkatës në tjetrën. Si rregull, hendikep i jepet anës që konsiderohet më pak e mundshme për të fituar, sipas bastores. Në këtë drejtim, hendikep evropian është i ngjashëm me bastet me hendikep në përgjithësi, për të cilat diskutuam më në detaje në artikullin tonë të mëparshëm.

Megjithatë, hendikep evropian (i shkurtuar si HE) ka disa veçori. Së pari, ai mund të shënohet vetëm me numra të plotë. Një shembull i hendikep evropian mund të jetë:

  • Skuadra A, skuadra e dobët dhe skuadra vendase, merr një HE (+2).
  • Skuadra B, lideri i shpallur, merr HE (-2).

Kur lojtari zgjedh HE1 (+2), ai/ajo pret që skuadra vendase të mos humbasë ose humbja të jetë minimale. Nëse skuadra vendase humbet me 3 gola ose më shumë, bastore fiton. Nëse diferenca është saktësisht 2 gola, bastore nuk merr fitim, por shuma fillestare rimbursohet.

Hendikepet për favoritët llogariten në të njëjtën mënyrë. Kur vini bast në HE1 (-2), skuadra vendase duhet të arrijë një fitore dërrmuese (3:0, 4:1, etj.) në mënyrë që bastore të paguajë fitimin. Nëse rezultati është vetëm 2:0 ose 3:1, bëhet rimbursimi, përndryshe bastore merr të gjithë paratë.

Së dyti, hendikep evropian supozon tre rezultate të mundshme: një fitore për skuadrën A, një fitore për skuadrën B ose një barazim. Veçoria e tretë vjen nga pika e dytë. Numri i rezultateve të mundshme të lojës është më i madh se në hendikep aziatik; respektivisht, bastore kanë më shumë mundësi për të vënë bast në rezultat. Kjo e bën hendikep evropian më emocionues dhe të paparashikueshëm.

Cilat bastore ofrojnë baste me hendikep evropian?

Unë rekomandoj 22bet dhe Fezbet. Mund të gjeni recensionet e mia dhe lidhjet aktuale të regjistrimit këtu dhe këtu.

Avantazhet dhe disavantazhet e hendikep evropian

Hendikep evropian ka një histori të gjatë dhe është i përhapur gjerësisht në tregje të ndryshme. Dhe nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh avantazhet e rëndësishme të këtyre llojeve të basteve. Ne do të konsiderojmë vetëm kryesoret në tabelën e mëposhtme:

AvantazhetPërshkrimi
Larmi sporteshFutbolli tradicionalisht konsiderohet sporti më i mirë për këtë format basti. Megjithatë, hendikepet evropiane funksionojnë edhe për basketbollin, hokeji në akull, bejsbollin, tenisin, etj.
Kuota më të lartaMundësia e tre rezultateve dhe paparashikueshmëria e lartë ul rreziqet për bastore, dhe për këtë arsye ata ofrojnë kuota më të larta.
Mundësia për të vënë bast në barazimKy rezultat mund të ketë një probabilitet më të ulët, por në rast të një rezultati të tillë, bastore merr më shumë fitim.

Para se të vini baste me hendikep evropian, duhet të merren parasysh edhe disa nga disavantazhet e tij:

DisavantazhetPërshkrimi
Asnjë opsion për tërheqje parashNdryshe nga një hendikep i zakonshëm ose aziatik, ky bast mund të fitohet ose të humbasë.
Domosdoshmëria për të mësuar strategjitëPër shkak të ndryshueshmërisë së rezultateve, një llogaritje e thjeshtë nuk mjafton. Fillestarët duhet të dinë të paktën strategjitë bazë për baste të suksesshme.
Oferta të kufizuaraJo të gjitha bastore ofrojnë këtë lloj basti.

Për shkak të disavantazheve të mundshme, fillestarët mund të shmangin bastet me hendikep evropian. Megjithatë, në fakt, këto baste nuk janë aq të komplikuara. Mjafton të jeni të vetëdijshëm se çfarë është një hendikep evropian dhe të keni një kuptim të strategjive të basteve. Bastore mund t’i kushtojnë kohë edhe studimit të balancës së palëve të përfshira në një ngjarje, duke përfshirë motivimin e tyre, formën dhe statistikat, etj. Kjo informacion dhe përdorimi i mjeteve si llogaritësi i hendikep evropian do t’u mundësojë atyre të marrin vendime të informuara.

Përfundime mbi bastet me hendikep evropian

Hendikep evropian mund të jetë më i rrezikshëm se format e tjera të basteve sportive. Në të njëjtën kohë, ai diversifikon përvojën e lojtarëve, duke u lejuar atyre të vënë bast në skuadrën e dobët ose të marrin më shumë emocione nga rezultatet më pak të parashikueshme. Për t’i bërë këto baste të suksesshme, rekomandohet të merret parasysh hendikep i dhënë dhe të analizohet ngjarje sportive në mënyrë gjithëpërfshirëse.

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.