Çfarë është Hendikepi Aziatik në Baste: Kuptimi dhe Parimi

Endrit Krasniqi
15 Prill, 2024
76 Views
asian handicap

Bastorët shpesh eksplorojnë opsione të pazakonta bastesh për të marrë përshtypje të reja dhe për të rritur fitimet e tyre. Bastet me hendikep janë një mënyrë e shkëlqyer për të diversifikuar përvojën e tyre dhe për të fituar përfitime shtesë. Megjithatë, hendikepi aziatik mund të jetë i vështirë për t’u kuptuar, veçanërisht për fillestarët, për shkak të veçorive të tij. Në këtë artikull do të shpjegohet parimi, veçoritë dhe kuptimi i hendikep aziatik.

Çfarë është hendikepi aziatik?

Është një formë bastesh që përfshin dhënien e një avantazhi një ekipi dhe një disavantazh përkatës për ekipin tjetër. Avantazhi i jepet ekipit të dobët dhe pikët minus ekipit të favorizuar. Në këtë kuptim, hendikepi aziatik është i njëjtë me bastet me hendikep në përgjithësi, për të cilat kemi diskutuar më parë. Hendikepi aziatik zakonisht shprehet si numra dhjetorë ose thyesa.

Parimi i hendikep aziatik shpjegohet si më poshtë. Ka dy ekipe futbolli, por ato nuk janë të barabarta:

  • Ekipi A tregon rezultate më të dobëta këtë sezon dhe bastoret i vendosin atij një avantazh +1.5 AH.
  • Ekipi B, përkundrazi, tregon një lojë të qëndrueshme cilësore. Ai merr një hendikep prej -1.5 AH.

Më pas, bastorët duhet të vendosin se për cilin ekip do të jetë më fitimprurës të bastet. Një bast për fitoren e Ekipit A fiton nëse vetë ekipi fiton, ose nëse humb me një diferencë më pak se 1 gol.

Hendikepi aziatik është i përshtatshëm për ata bastorë që:

  • mund të llogarisin baste më komplekse që përmbajnë çerekë dhe gjysma;
  • kanë përvojë të gjerë basti dhe duan të provojnë diçka të re;
  • përpiqen të zvogëlojnë probabilitetin e barazimit, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për sporte si futbolli, ku një rezultat i tillë është i zakonshëm.

Përparësitë dhe të metat e hendikep aziatik

Ky lloj basti e mori emrin e tij sepse u përdor dhe u përhap për herë të parë në vendet aziatike. Megjithatë, ai u bë shpejt i njohur në SHBA dhe Evropë për shkak të avantazheve të mëposhtme:

AvantazhetPërshkrimi
Mundësia për të paguar mbrapshtDisa rezultate kanë një opsion të pjesshëm të pagesës që minimizon humbjet në rast dështimi.
Më pak rezultateMeqenëse hendikepi shprehet në thyesa ose numra dhjetorë, barazimi eliminohet.
Shumëllojshmëri strategjishMundësitë për hendikepin aziatik janë të gjera, dhe për këtë arsye bastorët mund të krijojnë strategji unike për situata specifike.

Megjithatë, ky lloj basti duket më i komplikuar për bastorët që e kanë të vështirë të operojnë me hendikepet, kuotat dhe rezultatet në të njëjtën kohë.

Gjithashtu, një hendikep aziatik mund të mos jetë i përshtatshëm për shkak të këtyre të metave të mundshme:

DisavantazhetPërshkrimi
Nevoja për të mësuarKy bast mund të jetë i vështirë për t’u kuptuar, kështu që për të minimizuar rreziqet, fillestarët duhet të mësojnë veçoritë e tij para se të bëjnë baste.
Më pak avantazh për ekipet e dobëtaEkipet e dobëta kanë një shans më të ulët për të fituar krahasuar me hendikep evropian.
Rezultate të përzieraNdonjëherë mund të ndodhin rezultate të përziera kur një bast fiton pjesërisht. Kjo mund t’i hutojë disa bastorë.

Në përgjithësi, shumica e disavantazheve mund të zvogëlohen nëse bastorët kanë një ide se çfarë është hendikepi aziatik dhe si funksionon ai. Ata gjithashtu mund të përdorin mjete ndihmëse, të tilla si një kalkulator të hendikep aziatik.

Mendimet përfundimtare për bastet me hendikep aziatik

Kjo formë e basteve u shfaq më vonë se hendikepi evropian. Pavarësisht kësaj, ajo është bërë një nga ofertat më të njohura nga bastoret. Ajo kërkon nga bastorët jo vetëm një kuptim të pikave të forta të ekipeve, por edhe një strategji të mirëmenduar, e cila duhet të marrë parasysh të gjithë faktorët për të fituar. Kjo e bën hendikep aziatik veçanërisht emocionues.

Autori Endrit Krasniqi

Unë jam Endrit Krasniqi. Unë jam i specializuar në bastet sportive dhe shpesh herë ndaj informacione të ndryshme në lidhje me bastet në faqen time të internetit. Në lidhje me kompanitë që ofrojnë lojërat e fatit, strategjitë e basteve dhe kazinove online. Unë kam përgatitur një udhëzim të plotë për fushën e lojërave të fatit në Shqipëri dhe më gjerë. Falë njohurive të ndryshme dhe ekspertizës sime, përpiqem t'u ofroj lexuesve detaje të përditësuara dhe rekomandime të një nivelit të lartë.